en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in


Hulp nodig bij het behalen van uw FCA certificaat?

 

Een consulent helpt u bij het behalen van uw FCA certificaat, bij het updaten van uw kwaliteitssysteem of het uitvoeren van een interne audit.

 

Het systeem van Gerefereerde FCA consulenten werd speciaal ontwikkeld door OVOCOM voor elk Feed Chain Alliance bedrijf.

 

Alle Gerefereerde FCA consulenten zijn bekwame en betrouwbare professionals die specifiek door OVOCOM erkend worden om u te helpen bij het behalen van uw FCA certificaat. Elke erkende consulent kent de Feed Chain Alliance Standaard tot in de kleinste details. Om erkend te worden, moeten de consulenten dan ook voldoen aan de hoge OVOCOM standaarden.

 

 

Wenst u Gerefereerd FCA consulent te worden? 

Als Gerefereerd FCA consulent staat u altijd een stap verder. Uw diepgaande kennis van de Feed Chain Alliance Standaard maakt van u de voorkeurspartner voor diervoederbedrijven die hun Feed Chain Alliance certificaat willen behalen.

 

Als Gerefereerd FCA consulent geniet u van volgende voordelen:

 

  • Plaats uw eigen banner gratis op de OVOCOM website (gedurende 3 maanden) als u jaarlijks 5 nieuwe FCA-bedrijven aanbrengt,
  • Geniet van verhoogde geloofwaardigheid in de diervoedersector,
  • Trek nieuwe klanten aan en behoud uw bestaande klanten,
  • Maak gratis gebruik van het exclusieve "Gerefereerd FCA consulent" logo.

 

Download hier de regeling voor Gerefereerde FCA consulenten, met daarin de voorwaarden om Gerefereerd FCA consulent te worden.

 

Interesse om te starten als Gerefereerd FCA consulent? Laat het ons weten via info ovocom be.

 

 

 


 

Gerefeerde consulenten kunnen de onbeveiligde versie van het logo verkrijgen
 

 

 

Consulenten


Wat doet een consulent?

 

Een consulent is een persoon die een bedrijf helpt of adviseert dat een FCA-certificaat wenst te behalen. U kiest zelf of u beroep doet op een consulent of niet.

 

U kan eveneens een consulent inschakelen voor specifieke opdrachten, bijvoorbeeld een update van uw kwaliteitssysteem, een actualisatie van uw HACCP-studie (gevarenanalyse) of het uitvoeren van uw interne audit (jaarlijks verplicht).

 

Hoe kies ik een consulent?

 

U bent volledig vrij in uw keuze van consulent. OVOCOM heeft een systeem ontwikkeld van gerefereerde consulenten. Een gerefereerd FCA-consulent voldoet aan strenge voorwaarden. Hij/zij moet bijvoorbeeld slagen voor een Feed Chain Alliance examen en zichzelf permanent bijscholen.

 

Lijst met gerefereerde FCA-consulenten (laatste update 23/06/2020).

 

 

Een gerefereerd consulent worden

 

Het systeem van gerefereerde consulenten heeft als doel om consulenten rechtstreeks in contact te brengen met bedrijven. Voor consulenten garandeert het systeem de kwaliteit van hun expertise en het brengt nieuwe klanten aan.

 

Wilt u graag opgenomen worden op de lijst van gerefereerde consulenten? Dan moet u voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder:

  • Tweejaarlijks deelnemen aan en slagen voor het door OVOCOM georganiseerde examen, luik ‘FCA’ (type 2). De examens vinden jaarlijks plaats conform de examenregeling van OVOCOM (document CC-02).
  • Jaarlijks deelnemen aan ten minste 1 door OVOCOM georganiseerde themaopleiding. OVOCOM verplicht er zich toe tijdig de data bekend te maken via de OVOCOM website en de OVOCOM nieuwsbrieven.
  • Jaarlijks 5 FCA gecertificeerde bedrijven opgeven waar de consulent werkzaam is geweest het voorbije jaar. Het OVOCOM secretariaat zal deze gegevens steekproefsgewijs controleren. Indien een consulent dit niet mag of niet wil doorgeven, dan moet de consulent deelnemen aan de door OVOCOM georganiseerde Basisopleiding Feed Chain Alliance Standaard.
  • Deelnemen aan de door OVOCOM georganiseerde “werkgroep consulenten” (2x per jaar). Indien een gerefereerde FCA consulent deel uitmaakt van een consultancy bedrijf met meerdere personeelsleden, dan is het voldoende dat er 1 personeelslid aanwezig is op de werkgroep consulenten en daarna de informatie verspreidt naar zijn collega’s.


Interesse? Neem contact op met ons via info ovocom be.

 

 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 31

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

Fax +32 (0) 2 514 05 29

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2020