en nl fr

Leden

Nog niet
geregistreerd?

Maak een
account aan
om toegang
te krijgen tot
het leden-
gedeelte.
schrijf
u in
78. Tijdelijke uitwisselbaarheidsovereenkomst tussen OVOCOM en Oqualim


Verschillende voederveiligheidsschema’s in Europa hebben de krachten gebundeld. Dit heeft geleid tot een tijdelijke uitwisselbaarheidsovereenkomst tussen OQUALIM enerzijds, en AIC, GMP + International, OVOCOM en QS anderzijds. De overeenkomst is geldig vanaf 1 januari 2018.

 

Afgelopen september sloten de vier organisaties (OVOCOM, AIC, GMP + International en QS) een “Memorandum of Understanding” (MOU) met OQUALIM om te streven naar volledige wederzijdse erkenning.

 

Het eerste resultaat van deze samenwerking wordt een tijdelijke wederzijdse uitwisselbaarheid tussen OQUALIM en AIC, GMP + International, OVOCOM, QS met ingang van 1 januari 2018.

 

Deze tijdelijke wederzijdse erkenning dekt de productie, distributie en het op de markt plaatsen van mengvoeders en voormengsels. De uitwisselbaarheid is van toepassing op bedrijven die gecertificeerd zijn onder OQUALIM bijlage 1 “Aankoopvereisten voor goederen en diensten”.

 

De tijdelijke wederzijdse erkenning is geldig voor een overgangsperiode van 2 jaar (2018-2019). In die periode zullen waarin alle partijen samen streven naar een volledige uitwisselbaarheid.

 

De eerste stap in dit gemeenschappelijk project wordt de uitbreiding van het toepassingsgebied van de wederzijdse uitwisselbaarheid, zodat ook de distributie en de handel in voedermiddelen en toevoegingsmiddelen door OQUALIM gecertificeerde bedrijven onder de overeenkomst zullen vallen. Het doel is om tot een overeenkomst te komen vóór het einde van het eerste kwartaal van 2018.

 

Wilt u graag weten welke standaarden uitwisselbaar zijn met de FCA Standaard ? Surf dan naar de pagina “ketenbenadering” op onze website.

 

Céline Ravel (Oqualim) en Katrien D'hooghe (OVOCOM)

14 dec 2017
 

Ovocom vzw

Gasthuisstraat 31

1000 Brussel

RPR Brussel

Tel. +32 (0) 2 514 01 86

BE 0474.646.635

Inschrijven

Privacy policy  I  Disclaimer  I  @ Ovocom 2020